Nenamjenski kredit
Kreditni kalkulator
 

Nenamjenski kredit - Sve što trebate znati o njemu
 

Nenamjenski ima brojne prednosti koje ga čine jednim od najpopularnijih financijskih proizvoda na hrvatskom tržištu. Pogledajmo koje su najveće prednosti:

- Nenamjenski, za bilo što: Osjećate li da je vrijeme za kupnju novog automobila ili želite vjenčanje iz snova ostvari? U slučaju nenamjenskog kredita, ne morate se pravdati banci zašto želite uzeti kredit kako biste ostvarili svoj san.

- Nemate nekretninu? Nema problema! - Možete uzeti kredit i bez nekretnine, nije potrebno uključivati ​​takvu vrijednost

- Brže nego ikad: Odlučivanje nikada nije bilo tako brzo, u slučaju čiste financijske pozadine, čak i za nekoliko sati, ali u prosjeku u roku od 5 do 10 dana dobit ćete traženi iznos. Stoga, administraciju ne morate započeti mjesecima ranije.

Često postoje neka temeljna pitanja u slučaju nenamjenskog kredita, što je osjetljivija tema. Nemamo tabue, želimo Vam odgovoriti i na ova pitanja, dakle, pogledajmo:

Nenamjenski kredit kao učešće za vlastiti dom: Po pravilu, kredit ne možete koristiti kao učešće, jer se Vaša platežna sposobnost time pogoršava i otplatni obrok može biti vrlo visok u usporedbi s našom plaćom. Banke će to provjeriti kad podnesete zahtjev, tako da Vaš zahtjev možda čak i ne uspije.

Otkup kredita: Da, čak imate mogućnost otkupiti neki drugi zajam pomoću nenamjenskog kredita. Međutim, ovdje se već postavlja nekoliko pitanja. Imate li uopće pravo na to, ne možete imati zaostali dug kod tog kredita koji želite otkupiti, niti možete imati bilo koji drugi bankovni dug. Dakle, nije nemoguće, nađete li bolju ponudu, ali morate ispuniti nekoliko uvjeta.

Vjenčanje iz snova? Iskoristite priliku! - Vjenčanje može koštati milijune, a to može biti veliko opterećenje za obiteljske lisnice. Odlučite li se pokriti takav trošak, ne postoje nikakve prepreke. Općenito, zajam se može unaprijed otplaćivati ​​pod povoljnim uvjetima, tako da, ako ste uspjeli nadoknaditi financijski iznos, možete ga vratiti brzo i povoljno.

Zašto je koristan kalkulator gotovinskog kredita?

Pomoću kalkulatora možete provjeriti ponude više desetaka hrvatskih banaka i izabrati najpovoljniju ponudu. Sve što trebate učiniti je odabrati koji iznos kredita želite, koliko je razdoblje otplate i već možete vidjeti koja je najbolja ponuda za Vas.

Koliko vremena je potrebno da dobijem kredit?

Vrijeme za dobivanje nenamjenskog kredita je vrlo brzo, traženi iznos može biti na Vašem računu u roku od nekoliko dana. Možete puno pomoći, ako već od početka ponesete sa sobom sve spise, kako ne bi došlo do zastoja u administriranju.

Mogu li zahtijevati nenamjenski kredit bez dokaza o primanjima?

Ne, svakako će Vam trebati dokaz o prihodu koji se može provjeriti, u suprotnom banka će odbiti Vaš zahtjev.
 
Kreditni kalkulator

gotovinski krediti otp banka


Vijesti

Fond za hitne slučajeve
23/07/2020
Svakoga može zadesiti kvar automobila, neočekivano velik dug za režije ili iznenadna situaciju koju je potrebno financirati.Svakoga može zadesiti kvar automobila, neočekivano velik dug za režije ili iznenadna situaciju koju je potrebno financirati.
 
Ono što u takvoj situaciji većina ljude nema je fond za hitne slučajeve. U takvim situacijama učestala praksa je odlaženje u dugove koji se kasnije samo gomilaju. Fond za hitne slučajeve označava mjesečno dodavanje preostalog novaca (nakon što platite životne troškove) kako bi se osigurala  dovoljno velika svota koja bi  bila dovoljna za financiranje hitnih slučajeva ili situacija. Najbolje bi bilo imati dovoljno ušteđevine barem za tri mjeseca života bez primanja.
 
Druga važna stvar je da novac ne držite na tekućem računu jer ćete često pronaći izgovor za njegovo trošenje. Najbolje mjesto za držati novac bi bio štedni račun koji možete otvoriti u svojoj banci.
 
Nenamjenski krediti vs. Namjenski krediti
09/07/2020
Krediti već dugi niz godina ne gube na popularnosti​Što je uopće kredit? Kredit je novčani dužničko-vjerovnički odnos u kojem vjerovnik kredita (obično banka) ustupa pravo korištenja određenog iznosa novčanih sredstava dužniku na ugovoreno vrijeme i uz ugovorene uvjete povrata tj. Vrijeme I kamate.
 
Krediti već dugi niz godina ne gube na popularnosti. Kako su životni zahtjevi sve veći, a uvjeti kredita se čine sve idealnijim, vrlo često pohitimo uzeti jedan kako bismo si priuštili određene životne stvari.
Vrste kredita su razne, no najčešće ih možemo podijeliti po svrsi, na nenamjenske I namjenske.
 
Nenamjenski krediti za sobom nose nesmetanu slobodu trošenja na svoje želje i potrebe, bilo da se radi o kupnji nove kućne garniture, organizaciji proslave ili putovanja iz snova. Nenamjenski krediti se po pravilu nude I odobravaju na kraće vremenske rokove.
U nenamjenske kredite ubrajamo gotovinske, hipotekarne, lombardne I okvirne kredite (dopušteno prekoračenje na tekućem računu).
 
Namjenski krediti su običajno povezani s dužim rokom otplate te njihova potrošnja treba biti opravdana i trošena s ciljem za koji je uzeta. Takvi krediti često imaju manju kamatnu stopu.
U namjenske kredite se ubrajaju studentski, krediti za kupnju motornih vozila, stambeni krediti I potrošački krediti.
 
Prilikom odabira kredita, važno je voditi brigu o kompatibilnosti naših želja i mogućnosti. Stoga je važno unaprijed odrediti hoćemo li u budućnosti biti u mogućnosti podmiriti sve financijske obaveze jer u slučaju da nećemo, očekuje nas zatezna kamata i dodatni troškovi koji su često uzročnici padanja u dužničko ropstvo. 
 
 
Što učiniti kada ne možete plaćati rate kredita?
22/06/2020
Kako izbjeći dovođenje u takvu situaciju ​Ako se nađete u takvoj situaciji, najgora stvar koju možete napraviti je ignorirati i pokušavati ne razmišljati o tome. U takvoj situaciji brza reakcija nam može koristiti i minimalizirati štetu, npr. Prodaja određenih stvari.
 
Nepouzdano i neodgovorno ponašanje prema otplati kredita može dovesti do ozbiljnih posljedica. U slučajnu ne plaćanja rate dolazi do opomene, a često sve to vodi u dužničko ropstvo.
 
 
Kako izbjeći dovođenje u takvu situaciju
 
Pametno upravljajte svojim budžetom. Napravite listu plaćanja po prioritetima,  prvo platite režije, račune te rate, a preostali novac potrošite ovisno koliko Vam ga je ostalo. Često će se dogoditi da dođete u situaciju kada trebate odustati od toga da se počastite nekom krpicom ili putovanjem, no trebate to gledati s pozitivne strane, čim prije otplatite kredit to čete si prije moći priuštiti sve što ste propuštali.
 
Ako ste se već našli u lošoj situaciji, sljedeći savjeti Vam mogu pomoći
 
Za početak, komunicirajte sa svojom bankom kako biste saznali pruža li Vam se mogućnost odgađanja otplate na par mjeseci. Druga mogućnost je uzimanje konsolidacijskog  kredita (otplata  više manjih kredita s jednim velikim) koji Vam omogućuje da ne kasnite s otplatom drugih kredita, no na kraju ćete morati platiti puno više nego što ste to normalno trebali.
 
Važno je otplaćivati sve kredite, no ako se nađete u situaciji da jedan morate malo odgoditi, odlučite se za  odgodu otplate kartice ili gotovinskog kredita, a nastavite otplaćivati kredit za kuću ili auto. Najvažnije je zadržati sigurnost i zdravlje kao prioritet.
 
 
Razmišljajte o budućnosti
 
Život je manje stresan ako ste osigurani i imate ponešto ušteđeno što Vam može pomoći da izbjegnete probleme s kašnjenjem otplaćivanja. Idealno bi bilo da imate ušteđeno onoliko koliko Vam je potrebno za troškove kroz 3 mjeseca, najmanje.
 
Ključ financijske stabilnosti je razumijevanje iste. Pratite svaku kunu koju potrošite te mjesečno analizirajte troškove i pokušajte smanjiti potrošnju novaca na stvari koje nisu nužne, samo pametnim praćenjem možete osigurati stabilne financije te pametno trošenje.
 
 
Kako uštedjeti
12/06/2020
U ovim osjetljivim i promjenjivim vremenima nikada ne znamo kada će nas zateći kriza u obliku neke loše situacije u kojoj nećemo imati stalna/velika primanja ili nećemo imati mogućnosti kao sada. Štednja novaca je pravi izazov, ali nije nemoguće te bi svima trebala biti prioritet. Štednja zahtjeva  mnogo strpljenja i odricanja, no kako biste znali gdje krenuti, donosimo Vam neke osnovne informacije.
 
 
Gdje krenuti?
 
Prvo moramo odrediti cilj. Hoće li to biti kupnja nove kuće, auta ili odmor iz snova na Bahamima? Vrlo je jednostavno ostvariti te snove ako disciplinirano svaki mjesec odvajamo ponešto u štednju.
Cilj nam u ovom slučaju pomaže da ne dođemo u iskušenje te neke mjesece preskočimo odvajanje u ''kasicu'' te novac potrošimo na nepotrebne stvari.
 
Kao drugi korak, važno je izračunati koliko novaca možemo izdvojiti na mjesečnoj bazi ako platimo račune i zaduženja te određeni iznos potrošimo na osnovne životne potrebe koje dolaze u obliku hrane, prijevoza itd. Kada imamo točan iznos, mjesečno smo organiziraniji s potrošnjom.
 
Štedni računi, koji odabrati?
 
Postoje tri vrste štednog računa, a to su:
 
1.  Obični  štedni račun
 
Jednostavan kao što i zvuči, štedni račun je mjesto na kojemu čuvate ušteđeni novac. Na svoj štedni račun možete stavljati novac, ali postoje određeni limiti u vidu toga koliko često možete podizati novac ili ga prebacivati.
 
2. Online štedni račun
 
Online štedni računi su odlični za osobe koje se razumije u tehnologiju te puno vremena provode online. Oni svakako imaju prednost ako već imamo i vješti smo u online bankarstvu te nam je sav novac raspoređen po karticama čije aplikacije imamo na mobitelu kako bi prijenos bio lakši.
 
3. Specifični štedni računi poput studentskog ili ciljno orijentiranog
Štedni računi mogu biti vrlo skupi ako ne držimo velik iznos na njima. Banke često naplaćuju naknade za održavanja svaki mjesec, a isplaćuju vrlo malo ili čak ništa na male iznose ušteđevine. Što se studenata tiče, neke banke u ponudu imaju štedne račune bez plaćanja mjesečnih naknada, no treba napomenuti da se nakon određene dobi automatski prebacuje na normalan štedni račun s mjesečnim naknadama.
 
 
Kako se pripremiti za uzimanje kredita
09/06/2020
kako se- ripremiti za uzimanje kreditaŽivotne potrebe i situacije nerijetko zahtijevaju uzimanje kredita, no vrlo često zanemarimo činjenicu da je to korak kojim se vežemo na određen period. Kako bismo provjerili spremnost na taj korak, važno je pitati se sljedeće:
 
  • Razmislite o trenutnim prihodima, mogućnostima i željama te na temelju toga odlučite koliko velik kredit Vam je stvarno potreban
  • Kreirajte buduće planove imajući na umu i računicu o tome koliko ćete dugo i u kojem iznosu još morati otplaćivat kredit
  • Provjerite svoju financijsku situaciju u banci (Vaša financijska situacija u banci uvelike utječe na uvjete u poslovanju te odobrenju kredita, važno je uredno plaćanje dosadašnjih računa i podmirivanje obaveza)
  • Odaberite koji kredit najbolje odgovara Vašim potrebama
  • Razmislite o roku otplate jer je vrlo bitan za cijenu kredita (što je dulji rok otplate, kredit je skuplji zbog plaćanja većeg broja kamata)
  • Budite sigurni da ćete biti u mogućnosti izdvajati iznos za otplatu rate
 
I na kraju, skratite si vrijeme obilaženja banaka i svega par minuta putem kalkulatora kredita pronađite banku koja Vam pruža najbolje uvjete.