Nenamjenski kredit

Kalkulator gotovinskog kredita

Nenamjenski kredit - Sve što trebate znati o njemu
 

Nenamjenski ima brojne prednosti koje ga čine jednim od najpopularnijih financijskih proizvoda na hrvatskom tržištu. Pogledajmo koje su najveće prednosti:

- Nenamjenski, za bilo što: Osjećate li da je vrijeme za kupnju novog automobila ili želite vjenčanje iz snova ostvari? U slučaju nenamjenskog kredita, ne morate se pravdati banci zašto želite uzeti kredit kako biste ostvarili svoj san.

- Nemate nekretninu? Nema problema! - Možete uzeti kredit i bez nekretnine, nije potrebno uključivati ​​takvu vrijednost

- Brže nego ikad: Odlučivanje nikada nije bilo tako brzo, u slučaju čiste financijske pozadine, čak i za nekoliko sati, ali u prosjeku u roku od 5 do 10 dana dobit ćete traženi iznos. Stoga, administraciju ne morate započeti mjesecima ranije.

Često postoje neka temeljna pitanja u slučaju nenamjenskog kredita, što je osjetljivija tema. Nemamo tabue, želimo Vam odgovoriti i na ova pitanja, dakle, pogledajmo:

Nenamjenski kredit kao učešće za vlastiti dom: Po pravilu, kredit ne možete koristiti kao učešće, jer se Vaša platežna sposobnost time pogoršava i otplatni obrok može biti vrlo visok u usporedbi s našom plaćom. Banke će to provjeriti kad podnesete zahtjev, tako da Vaš zahtjev možda čak i ne uspije.

Otkup kredita: Da, čak imate mogućnost otkupiti neki drugi zajam pomoću nenamjenskog kredita. Međutim, ovdje se već postavlja nekoliko pitanja. Imate li uopće pravo na to, ne možete imati zaostali dug kod tog kredita koji želite otkupiti, niti možete imati bilo koji drugi bankovni dug. Dakle, nije nemoguće, nađete li bolju ponudu, ali morate ispuniti nekoliko uvjeta.

Vjenčanje iz snova? Iskoristite priliku! - Vjenčanje može koštati milijune, a to može biti veliko opterećenje za obiteljske lisnice. Odlučite li se pokriti takav trošak, ne postoje nikakve prepreke. Općenito, zajam se može unaprijed otplaćivati ​​pod povoljnim uvjetima, tako da, ako ste uspjeli nadoknaditi financijski iznos, možete ga vratiti brzo i povoljno.

Zašto je koristan kalkulator gotovinskog kredita?

Pomoću kalkulatora možete provjeriti ponude više desetaka hrvatskih banaka i izabrati najpovoljniju ponudu. Sve što trebate učiniti je odabrati koji iznos kredita želite, koliko je razdoblje otplate i već možete vidjeti koja je najbolja ponuda za Vas.

Koliko vremena je potrebno da dobijem kredit?

Vrijeme za dobivanje nenamjenskog kredita je vrlo brzo, traženi iznos može biti na Vašem računu u roku od nekoliko dana. Možete puno pomoći, ako već od početka ponesete sa sobom sve spise, kako ne bi došlo do zastoja u administriranju.

Mogu li zahtijevati nenamjenski kredit bez dokaza o primanjima?

Ne, svakako će Vam trebati dokaz o prihodu koji se može provjeriti, u suprotnom banka će odbiti Vaš zahtjev.
 

FAQ - Brzi odgovori na pitanja

 

Kakva kreditna sposobnost je potrebna za nenamjenski gotovinski kredit?​ 

Kada se radi o nenamjenskim kreditima banke internim aktima propisuju kreditnu sposobnost. Traženi uvjeti za utvrđivanje kreditne sposobnosti za nenamjenski kredit su većinom isti:

  • Osoba mora imati redovita mjesečna primanja
  • Osoba mora biti uredna u otplati postojećih obveza
Što je potrebno od papira kako bi se podnio zahtjev? 

Potrebna je preslika važeće osobne iskaznice, ispunjavanje zahtjeva za kredit te 3 zadnje platne liste kako bi se utvrdila kreditna sposobnost. 

Koji su sve izbori nenamjenskog  kredita?

Od nenamjenskog gotovinskog kredita u ponudi su:

  1. Nenamjenski kredit s promjenjivom kamatnom stopom
  2. Nenamjenski kredit s kombinacijom kamatnih stopa
  3. Nenamjenski kredit za umirovljenike
  4. Nenamjenski hipotekarni kredit
  5. Lombardni krediti
  6. Hipotekarni kredit
Može li se nenamjenski kredit uzeti u eurima? 

Da, može se uzeti u kunama i eurima te je kod nekih banaka jednaka kamatna stopa za obje valute.

Mogu li zatražiti nenamjenski gotovinski kredit online? 


Da, gotovo svaka banka  omogućuje i online slanje zahtjeva za kredit. No, naravno da ga možete ugovoriti i u poslovnici.
 
Trebam li jamca za takav kredit? 

Ne, u većini slučajeva jamac nije potreban. 
 

 
 

 

Ponude gotovinskih kredita hrvatskih banaka koje bi Vas mogle zanimati

gotovinski kredit slatisnka banka addiko banka hbp banka otp banka Erste banka zagrebacka banka RBA banka imex banka sberbank karlovacka banka
Oprostite, nismo pronašli više članaka
Povratak na listu svih članaka
Učitavamo stranicu sa člancima

Informacije i članci o gotovinskom kreditu

{{ card.published_at }}
{{ card.title }}
{{ card.brief }}