Gotovinski Kredit

Kalkulator gotovinskog kredita

Gotovinski kredit- najpopularnija vrsta kredita - razgovarajmo o tome razumljivo

 
Gotovinski kredit jedna je od najpopularnijih vrsta kredita u mnogim zemljama, uključujući i Hrvatsku.

To nije slučajno, zbog niza prednosti nad kreditima za nekretnine ili drugim kreditima koji su više vezani.

Ako trebate relativno veći iznos za neočekivani izdatak ili čak planirani događaj, ovo će biti najbolje rješenje za Vas.

Što je gotovinski kredit?

Najbitnije je da ne trebate zalog. Dakle, nema potrebe za većom vrijednošću koju morate predstaviti kako biste dobili kredit.

Nenamjensko korištenje: Velika, ako ne i najveća prednost.

Gotovinske kredite možete slobodno koristiti, tako da možete pokriti neočekivani trošak, poput zamjene kućanskih aparata, kupovine automobila ili čak obnove. Ne morate se unaprijed dogovoriti s bankom oko toga što želite učiniti s novcem.

Koliko kredita mogu uzeti?

Prilikom uzimanja zajma bitno je uzeti u obzir vlastita financijska ograničenja.

Nadalje, budući da već dugi niz godina imate mogućnost čak i produljiti otplatu, razmislite i o tome da Vaša trenutna financijska situacija može omogućiti ove troškove, ali za nekoliko godina neki resursi mogu presušiti.

Pomoću kalkulatora bank24.hr možete pronaći ponude i od 225 kuna, ali svakako razmislite zašto i koliko se isplati podići.

Isplati li se produžiti otplatni rok?

To je također pitanje koje može biti vrlo osjetljivo za svakog tražitelja kredita. Produžiti otplatni rok što je moguće više može biti dobra ideja jer možete plaćati manje obroke.

Međutim, u ovom se slučaju kamata obračunava i na dulje razdoblje, pa ako mislite da to možete učiniti sa svojom financijskom situacijom, ne biste trebali produžiti kredit na dodatne godine za otplatu, jer može doći do relativno velikih dodatnih troškova.

Sve ovisi od primanja

Visina kredita ovisi o tome kolika su Vam primanja, a to svakako morate dokazati banci. Znatno će se ubrzati postupak priložite li izvještaje o kontu za prošli mjesec!

Budite oprezni, ali gotovinski kredit nije od vraga

Kamata na gotovinski kredit trenutno je vrlo povoljna, tako da možete proći dobro ako ga uzmete. Ako razmislite o onome što Vam je potrebno, što želite postići i koliko Vam novca treba za to, onda možete očekivati ​​jednostavnu i ugodnu administraciju.
 


FAQ - Brzi odgovori na pitanja o ponudi gotovinskog kredita 

 

Koji je najduži rok otplate kredita? 

Sve ovisi od banke do banke, o visini kredita te ostalim čimbenicima. 

Koja je razlika između gotovinskog kredita i nenamjenskog gotovinskog kredita? 

Nenamjenski gotovinski kredit se može koristiti u bilo koje svrhe, bilo da se radi o tečaju, putovanju, uređenju stana itd. Za njega nije nužno predočiti i pravdati namjeru trošenja.

Mogu li osobe zaposlene na određeno uzeti kredit?

Da! U današnje vrijeme sve više banaka bez problema odobrava kredit i ovoj skupini.

Tko je jamac? 

Jamac je sudionik u kreditu koji ne povećava kreditnu sposobnost dužnika, nego nadopunjuje neki od uvjeta koje dužnik samostalno ne zadovoljava. Ujedno jamči i za urednu otplatu kredita te predstavlja instrument osiguranja kredita.

Što je fiksna, a što promjenjiva kamatna stopa? 


Fiksna kamatna stopa uvijek je ista  za dogovoreni period otplate kredita, dok se s druge strane promjenjiva kamatna stopa mijenja tijekom razdoblja otplate. Ona se zapravo sastoji od fiksnog i varijabilnog dijela. Fiksni dio je nepromjenjiv, a varijabilni dio kamatne stope je promjenjiv tijekom otplatnog perioda te je vezan je uz referentnu kamatnu stopu.

 
Što je euribor? 

Euribor je referentna kamatna stopa koja se koristi kao parametar za određivanje promjenjivih kamatnih stopa na kredite u zemljama Europe.

 
otp banka gotovinski krediti
 
 

Ponude gotovinskih kredita hrvatskih banaka koje bi Vas mogle zanimati

gotovinski kredit slatisnka banka addiko banka hbp banka otp banka Erste banka zagrebacka banka RBA banka imex banka sberbank karlovacka banka
Oprostite, nismo pronašli više članaka
Povratak na listu svih članaka
Učitavamo stranicu sa člancima

Informacije i članci o gotovinskom kreditu

{{ card.published_at }}
{{ card.title }}
{{ card.brief }}