PBZ Banka Gotovinski Krediti

Povijest PBZ banke datira od 1966. godine, a danas je to jedna od dominantnih banaka u Hrvatskoj, sa 190 poslovnica koje pokrivaju cijelu zemlju. Cilj im je pružiti visokokvalitetnu uslugu koja olakšava, ne samo rješavanje općih bankarskih poslova, već i uzimanje kredita.

Časopis „Banker“ dodijelio je više puta Privrednoj banci Zagreb nagradu „Najbolja banka godine“ u Hrvatskoj (PBZ je bila banka godine 2005., 2011., 2017. i 2019.). Stoga, ako uzimate gotovniski kredit kod PBZ banke, očekujte fleksibilnost i izvrsne uvjete. Uz pomoć našeg kreditnog kalkulatora, sigurno ste već pronašli najbolju ponudu.

No, ako vam treba još informacija o PBZ gotovinskim kreditima, ovo je tekst za vas!
 

Gotovinski kredit

 

 

 

Kako zatražiti gotovinski kredit od PBZ banke?

Jednostavno i brzo možete podnijeti zahtjev za gotovinski kredit kod PBZ banke u bilo kojoj poslovnici. Tu zaista ne bi trebalo biti nikakvih problema i osoblje banke u svakoj poslovnici će vam maksimalno izaći u susret.

Glavna mogućnost koju banka nudi u ovom pogledu su nenamjenski krediti koji dolaze uz priličan broj pogodnosti. Klijenti mogu birati između cijelog niza pogodnosti, kao što je primjerice valuta u kojoj će kredit biti realiziran (kune ili euri), rok otplate (od 13 do čak 120 mjeseci) i vrstu kamatne stope (fiksna ili promjenjiva).

Treba naglasiti da fiksna kamatna stopa u ovom slučaju iznosi 5.48%, što je prilično povoljno, a uz PBZ nenamjenski kredit dolaze i neke posebne pogodnosti poput odgode plaćanja kredita na tri mjeseca. 

Iznos kredita koji vam je na raspolaganju može biti između 15 000 i 300 000 kuna, odnosno 2000 i 15 000 eura, a može ga podići bilo koja osoba koja udovoljava uvjetima kreditiranja PBZ banke.

Jednom kada sve ugovorite, iznos kredita će vam biti uplaćen na tekući račun koji čak ne mora biti u PBZ-u već ga možete imati i u bilo kojoj drugoj banci. No, to nisu vaše jedine mogućnosti koje možete iskoristiti u ovoj banci ako vam treba gotovina.

 

Drugi gotovinski krediti

Ako vam treba gotovinski kredit u PBZ banci, postoje još neke mogućnosti osim nenamjenskog kredita. Građani se mogu poslužiti i lombardnim i hipotekarnim kreditima, a mali poduzetnici mogu podići i online kredit za poslovne subjekte. Pogledajmo pobliže o čemu se točno radi.

Lombardni kredit

Lombardni krediti pogodni su za osobe koje imaju životno osiguranje ili devizne depozite u eurima. Jamac nije potreban, a iznos se isplaćuje na bilo koji tekući račun. Ovim kreditom možete financirati vlastite potrebe, a najmanj iznos koji možete zatražiti je 1500 eura. Najveći mogući iznos ovisi o glavnici depozita ili otkupnoj vrijednosti police osiguranja.

Hipotekarni kredit

Za hipotekarni kredit PBZ banke također nije potreban jamac, ali niti depozit. Ovim putem možete iskorisiti svoju nekretninu kako biste realizirali kredit koji može iznositi do 70% procijenjene vrijednosti nekretnine (do 150 000 eura).

Nadalje, i ovaj kredit može biti vrlo fleksibilan jer sami birate rok otplate (do 20 godina). No, treba reći da je kamatna stopa koja se ovje primjenjuje isključivo promjenjiva, ali iznos od oko 4.5% je sasvim prihvatljiv. 

Ova vrsta kredita dostupna je svim fizičkim osobama, a isplatit će se na tekući račun ili račun bilo koje druge banke.

Online kredit

Obrtnici i mali poduzetnici mogu ugovoriti kredit online, bez potrebe da dođu u poslovnicu. Ovo je kratkoročni kredit koji klijentima omogućava brz pristup sredstvima u slučaju da im iznenada treba pristup dodatnim financijama kako bi se premostilo neko kraće razdoblje. Treba naglasiti da PBZ mobila aplikacija u ovom slučaju može biti iznimno koristan alat zbog svoje intuitivnosti i efikasnosti. Uz nju ćete do online kredita doći u nekoliko klikova.
 

Kalkulator Kredita

 

 

 

FAQ

Kako mogu koristiti kredit PBZ banke?
Većina gotovinskih kredita PBZ banke klijentima daj potpunu slobodu kada je korištenje sredstava u pitanju. Iznos dobivate na svoj tekući račun i njime rješavate svoje financije.

U kojoj valuti mogu podići kredit?
Gotovinski kredit možete podići u eurima ili kunama.

Mogu li podići kredit putem mobilne aplikacije?

Da! Uz mobilnu aplikaciju PBZ-a, bankarstvo može biti brzo i ugodno!

Koji su uvjeti kreditiranja Banke?

Morate imati prebivalište u Hrvatskoj, biti fizička osoba (osim u slučaju online kredita za poduzetnike) i imati potreben instrumente osiguranja. Ovisno o vrsti kredita, banka može postaviti i dodatne uvjete.

Mogu li se osigurati u slučaju nemogućnosti plaćanja kredita?

Da. Uz nenamjenske kredite moguće je ugovoriti policu osiguranja (CPI).

 
Oprostite, nismo pronašli više članaka
Povratak na listu svih članaka
Učitavamo stranicu sa člancima

Informacije i članci o gotovinskom kreditu

{{ card.published_at }}
{{ card.title }}
{{ card.brief }}